Trello maakt je projectbeheer makkelijker

by Elke De Wit
Trello maakt je projectbeheer makkelijker

Je projecten beheren, het is niet altijd even makkelijk. Meerdere to do’s, je team coördineren, eventuele risico’s afwegen, meetings, budgetten, deadlines… Soms is het overzicht ver te zoeken, en kan het allemaal een beetje overweldigend lijken. Geen zorgen, met de juiste management tool kom je al een heel eind. Je vindt er alles wat je nodig hebt om op een efficiënte manier je projecten te beheren.

Wat is Trello?

Trello is een online tool waar wereldwijd miljoenen mensen gebruik van maken om hun projecten vlot te laten verlopen. Je organiseert je taken van links naar rechts door gebruik te maken van kaartjes, die je makkelijk van de ene naar de andere kolom verplaatst. Een kaartje kan eender wat bevatten, van taken tot documenten en notities, alles wat je nodig hebt om je team aan te sturen. Je kan je projecten dus stroomlijnen door ze op te breken in kleine taken. Met Trello kan je zelfs makkelijk je klanten bij het proces betrekken. Je kan per project de pagina personaliseren, en de klant uitnodigen in een observerende rol.

Planning en uitvoering

Je projecten plannen speelt een belangrijke rol om tot goede resultaten te komen en Trello kan je hierbij helpen. Je organiseert je to do’s op een centraal dashboard, waarbij elk kaartje alle nodige info bevat. Die kan je dan makkelijk verdelen onder je team. Je collega’s krijgen meldingen over veranderingen dus blijven automatisch op de hoogte. Bovendien kan je heel eenvoudig deadline reminders uitsturen. Trello pas je ook in een handomdraai aan aan de noden van je team.

Overzicht over de prioriteiten

Afhankelijk van je projecten kan het wel eens voorvallen dat er heel veel kaartjes tegelijk op het bord staan. Soms is het moeilijk om het overzicht te bewaren over wat belangrijk is en wat niet. Daarom kan je per kaartje aanduiden welke prioriteit het heeft. Zo zien je teamleden in één oogopslag met welke taken ze best beginnen.

Met Trello bewaar je ook makkelijk de transparantie. Je teamleden vinden alles wat ze moeten weten terug per kaartje, en zo vermijd je dat er taken vergeten worden. Lange e-mail-uitwisselingen zijn ook verleden tijd, want per kaartje kan je vragen stellen of een reactie achterlaten. Alle informatie wordt dus op één plek bewaard, wat een verademing zal zijn voor je collega’s.

Bron: Project-management.com

Zin in meer?

Vind je je weg niet meer tussen alle digitale toepassingen? Wil je leren werken met Trello, maar ook met nog veel meer handige tools? Tijdens de Digital Tools Experience Day kom je er alles over te weten, en doe je hands-on ervaring op.

Lees ook