LANGUAGEPRO: ONLINETAALCOACHING OP MAAT

by Kluwer Learning Team

Kluwer Opleidingen en ‘LanguagePro’ van ElaN Languages: individuele taalles, 100% op maat

 

De cursisten van Kluwer Opleidingen kunnen voortaan hun talenkennis snel en efficiënt bijschaven. Kluwer Opleidingen ging hiervoor een partnership aan met taalprovider ElaN Languages. Dankzij de taalmodule LanguagePro van ElaN Languages volgen ze voordelig een taalcoaching Frans of Engels, al dan niet als aanvulling op een Kluwer-opleiding.

“LanguagePro is 100% online en altijd onder livebegeleiding van een coach. We bieden onze klanten deze taalmodule al jaren aan en spelen ermee in op de toenemende populariteit van het onlineleren”, vertelt Ingrid Vandormael, Training Manager bij taalservicebedrijf ElaN Languages.

“We geloven erg in een samenwerking waarbij de partners hun troeven optimaal kunnen uitspelen. Daarom slaan we de handen ineen met Kluwer Opleidingen”, aldus Ingrid Vandormael. “Kluwer Opleidingen leert medewerkers en managers om efficiënter te zijn, met veel succes. ElaN Languages doet waar wij goed in zijn: die professionals leren te functioneren in een andere taal.”

 

Internationale contacten

Diverse professionals, zoals salesmedewerkers, management assistants en projectmedewerkers, hebben steeds meer internationale contacten. Gude Verhaert van Kluwer Opleidingen: “Werkgevers verwachten van hen een stevige talenkennis, of het nu gaat over een offerte opmaken, voor het werk naar het buitenland trekken of een vraag van een internationale klant beantwoorden.”

“Als specialist in skilltrainingen weten we dat een nieuwe vaardigheid aanleren een inspanning vraagt”, aldus Gude Verhaert. “Die vaardigheid toepassen in een andere taal is nog uitdagender. Door LanguagePro aan te bieden, willen we mensen over die drempel heen helpen.”

 

Maatwerk

De online coaching van LanguagePro is daarom zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, legt Ingrid Vandormael uit. “LanguagePro bestaat uit vijf of tien livesessies. De deelnemer en de coach zien en horen elkaar. Ze kunnen documenten en audio- en beeldfragmenten delen, online een whiteboard gebruiken enz.”
“Omdat het om online coaching gaat, kun je LanguagePro op elk moment van de dag volgen –wanneer dit het best past in de agenda van de deelnemer”, vertelt Gude Verhaert. “Het is ook niet plaatsgebonden. Je logt gewoon in waar je maar wilt: thuis, op kantoor of nog ergens anders.”
Nog een troef: elke sessie is 100% op maat, aldus Ingrid Vandormael. “We starten altijd vanuit een concrete werksituatie. Welke situaties maak je als werknemer mee? Wat moet je kunnen vertellen? Waar spreek je vooral over met klanten of andere contacten? Daar bouwt de coach op verder tijdens de taalcoaching.”

 

Sterker staan

ElaN Languages heeft voor iedere deelnemer ook een online ‘comfortzone’ gecreëerd. Daar kunnen cursisten oefeningen maken. Er komt ook regelmatig nieuwe content bij. “Dit is een virtueel leslokaal waar maatwerk centraal staat”, zegt Gude Verhaert.
Bij LanguagePro is het de bedoeling dat de deelnemers over een basiskennis van het Frans of Engels beschikken. “Het is geen taalopleiding, maar coaching die de deelnemers aan onze opleidingen sterker maakt in een andere taal. De focus ligt op de skills die voor hun job belangrijk zijn”, aldus Gude Verhaert van Kluwer Opleidingen.

 

 

Ingrid Vandormael, Training Manager bij taalservicebedrijf ElaN Languages.

 

 

 

Gude Verhaert, Project Manager bij Kluwer Opleidingen

 

 

 

 

Praktisch:
LanguagePro is online taalcoaching die een opleiding aanvult of op zich staat. De bedoeling is om nog vlotter Frans of Engels te kunnen in je dagdagelijkse werk. De coaching bestaat uit 5 of 10 sessies van telkens 45 minuten, die je online volgt op een moment naar keuze.
Prijs: 265 euro (voor 5 sessies - LanguagePro Boost) en 475 euro (voor 10 sessies - LanguagePro Focus), inclusief een jaar lang toegang tot ScribblPro, een zelfstudietool om onbeperkt te oefenen. Iedere cursist ontvangt bovendien zeven mails met leerrijke taaltips.
Meer info: Gude Verhaert, gude.verhaert@wolterskluwer.com, 015 36 21 64
Kijk ook op onze websitepagina.

Lees ook