De kracht van talentgericht werken

by Audrey Van den Bempt

Talenten ten volle benutten: het belang ervan is al langer bekend binnen de bedrijfswereld. Maar hoe pak je dat precies aan? Hoe kan je écht talentgericht werken en je mensen motiveren? Welke stappen zijn daar voor nodig? En wat zijn de uitdagingen? Berenschot zocht het uit met een marktonderzoek in het najaar van 2016. 

 

Werken rond talent is populair. 77% van de respondenten zegt dat er in hun organisatie rond talent wordt gewerkt. Dat is goed nieuws. Maar 75% zegt ook dat er nog ruimte voor verbetering is als het gaat om de afstemming tussen talentgericht werken en de strategie van de organisatie.

Of het nu gaat om een gebrek aan inzicht van benodigde/beschikbare competenties, een gebrek aan prioriteit, tijd of financiële middelen… Om talentgericht werken tot een hoger niveau te tillen, zijn er nog een aantal uitdagingen te overwinnen. Onderstaand beeld geeft een overzicht van de onderzoeksresultaten. Talentgericht werken wordt geapprecieerd en biedt veel kansen voor zowel de werknemers als de organisatie, maar er is nog ruimte voor verbetering en groei.

 

 

Zin in meer?

Geef talent alle kansen binnen je onderneming. Wij reiken alvast de nodige opleidingen aan om je hierbij te begeleiden. Ontdek meer over het juist onderbrengen van functies met ‘Functiebeschrijvingen opstellen’.

In de opleiding Job Crafting leert je alles over het inschakelen van de talenten van je medewerkers en hen motiveren vanuit hun sterktes.

Wil je graag een opleiding die volledig afgestemd is op de behoeften van je organisatie? We zetten ons graag met jou rond tafel om een opleidingsplan uit te werken. We hebben de beste experts in huis om je te begeleiden en adviseren bij talentmanagement.  Bel Kluwer Opleidingen op  015 45 34 30.

 

 

Bron: Berenschot.be

Lees ook