De 5 gezichten van hr

by Audrey Van den Bempt

Bedrijven die klaar willen zijn voor de toekomst, besteden aandacht aan de noden en behoeften van hun mensen. De rol van hr is belangrijker dan ooit. De trend verhoogt de druk op het hr-departement om met zo weinig mogelijk budget zo veel mogelijk te verwezenlijken, de juiste mensen aan te trekken én te houden, nieuwe werkwijzen en technologieën te omarmen én productief te blijven… Hoe blijf je als hr-departement overeind tussen al deze uitdagingen? Met deze 5 rollen binnen je team blijf je sterk:

 

1. Employee Engagement Manager

Hoe gaat het met de medewerkers binnen het bedrijf? Presteren ze voldoende en voelen ze zich op hun plek?

De tijd dat alles af te lezen viel uit de halfjaarlijkse of jaarlijkse evaluaties ligt al lang achter ons. Wie echt wil weten hoe medewerkers functioneren, bouwt beter een band op met korte, maar terugkerende contactmomenten.

De Employee Engagement Manager is verantwoordelijk voor het samenbrengen van de medewerkers en de managers. Dankzij de nodige employee engagement software kan hij op regelmatige basis met korte surveys snel en accuraat een overzicht geven van het welzijn op de werkvloer.

 

2. Learning Director

Alles verandert voortdurend: technologie, werkprocessen, het concurrentielandschap, klantenbehoeften… Opleiding en training is onmisbaar. Een goede Learning Director is dan ook onmisbaar. Niet alleen voor het plannen van de opleidingen, maar ook voor het in kaart brengen van nieuwe behoeften en het aanpassen van het opleidingsaanbod. Mét oog voor boeiende trainingen die mensen motiveren en inspireren.

 

3. Diversity Officer

Wil je een succesvol team samenstellen, dan moet je diverse profielen durven samenbrengen. De beste resultaten worden behaald door het samenbrengen van aanvullende profielen. De Diversity Officer let erop dat bij de aanwerving gekozen wordt voor talent met variërende achtergrondverhalen, zowel op vlak van geslacht, afkomst als kennis en vaardigheden.

Een team met diverse profielen vlot laten samenwerken, kan een uitdaging zijn. De Diversity Officer werkt dan ook nauw samen met de Learning Director, zodat er snel ingespeeld kan worden op extra trainingsbehoeftes, zowel op vlak van technische skills als op vlak van onderlinge communicatievaardigheden.

 

4. Talent Manager

De Talent Manager vormt de oren en ogen van het bedrijf voor het opsporen van nieuw talent. Door nauw contact met rekruteringbureaus en engagement buiten de bedrijfsmuren blijft de Talent Manager op de hoogte van wat er leeft. Wat zijn de veranderende salarisverwachtingen? Welke skills kunnen later van pas komen? Wat verwacht talent van zijn werkgever? Hierdoor wordt talent niet alleen snel gespot, maar heb je als bedrijf ook een sterk pakket in handen om medewerkers trouw te houden.

 

5. Mindset Coach

Een overwerkt team is een ongelukkig team. De Mindset Coach helpt medewerkers om een routine uit te werken die hen rust en ruimte geeft om hun werk goed te doen en er voor zorgt dat ze zich gelukkig voelen binnen hun job. Dat gaat veel verder dan informeren over gezonde voeding en voldoende beweging. De Mindset Coach werkt plannen uit voor een betere work-life balance, werkt rond stressmanagement en creëert dialoog tussen medewerkers en managers over psychisch welbevinden. Hij werkt nauw samen met de Employee Engagement Manager om behoeften in kaart te brengen en snel te reageren.

 

Zin in meer?

Kluwer Opleidingen organiseert opleidingstrajecten waarin deze 5 nieuwe rollen besproken worden.

  • In het 8-daagse traject HRM van A tot Z, met Patrick Van Aeken als coördinator, maken startende HR-professionals kennis met het HR-vak in al zijn facetten.
  • Tijdens de 6-daagse Hr Business Partner: masterclass tillen gevorderde HR-professionals hun basis naar een meer strategisch niveau om zo een échte partner voor de business te worden.
  • De vierdaagse opleiding De L&D manager: basisopleiding gaat recht naar het hart van je takenpakket. Je leert hoe je in een snel veranderende context met grote doelstellingen een goed opleidingsbeleid voert.

 

 

Bron: Great People Inside

Lees ook